Nursel'in Mutfağı Pırasalı Boşnak Böreği Tarifi - Boşnak Böreği Nasıl Yapılır?

Reklam

Nursel'in mutfağı yemek programında yapılan Pırasalı Boşnak Böreği tarifini ekranlarda izelendikten hemen sonra, blogumuzda paylaşıyoruz.

Pırasalı Boşnak Böreği Tarifi

Pırasalı Boşnak Böreği Malzemeleri:
Hamuru İçin;
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı sıvıyağ
İçi İçin;
2 demet pırasa
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Pırasalı Boşnak Böreği Hazırlanışı:
İçi için pırasaları ortadan dörde bölün. Dörde böldüğünüz pırasaları doğrayın. Doğradığınız pırasaları yıkayıp süzün. Sonrasında bir tencereye koyarak biraz kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip soğuması için bir kaba alın. Hamuru için suyu bir kaba koyun. Üzerine tuzu ekleyip, ardından unu koyarak yoğurun. Yoğurduğunuz hamura 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyup yağlayın. Yağladığınız hamuru üçe bölüp bezeleyin. Bezelediğiniz hamurları yuvarlayıp açın. Başka bir tarafta bir tavaya tereyağı ve sıvıyağı koyarak eritip karıştırın. Açtığınız hamurların üzerine erittiğiniz yağdan sürüp, üst üste koyun. Sadece en üste koyduğunuz hamura yağ sürmeyin. Sonrasında en az 2-3 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurun üzerini unlayıp, bir tutamda nişasta serpip hamuru açabildiğiniz kadar açın. Tavadaki erittiğiniz yağdan açtığınız hamurun üzerine sürün. Açtığınız hamurun bir tarafına pırasaları koyup rulo şeklinde sarın. Sardığınız hamuru tepsiye gül şeklinde yerleştirin. Yerleştirdiğiniz hamuru dört parmak kalınlığında bıçakla hafif kesin.  Üzerine erittiğiniz yağdan sürüp 180 derecede fırında 40 dakika pişirin.


Reklam
Nursel'in Mutfağı Pırasalı Boşnak Böreği Tarifi - Boşnak Böreği Nasıl Yapılır? Reviewed by Kadin Moda Magazin on 1/28/2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger - RSS - sitemap - ping
Blogger tarafından desteklenmektedir.