Arda'nın Mutfağı Pizza Topları Tarifi Pizza Topları Nasıl Yapılır?

Reklam



Arda'nın Mutfağı nda Pizza Topları Tarifini izledik, ekranlarda izlediğimiz tarif:
Pizza Topları  Tarifi
Malzemeleri; 
Hamuru için;
5 su bardağı un
1 tutam tuz
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi için;
16 dilim sucuk
250 gr taze kaşar peyniri – iri küpler halinde doğranmış
Domates sos için;
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3-4 adet domates
1 tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
4-5 yaprak taze fesleğen
Üzeri için;
1 tutam sarımsak tozu
1 tutam kuru fesleğen
1 tutam kekik
1 tutam tatlı kırmızıbiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı; 
Domates sos için soğanı yemeklik doğrayın. Sos tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı ekleyin ve kavurun. Renk alınca domates, şeker, tuz , karabiber ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alında ince kıyılmış fesleğen yapraklarını ekleyin. Rondodan geçirin ve soğumaya bırakın.
Hamuru için; ılık suyu bir kaseye alıp maya ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Ayrı bir kasede un ve tuzu karıştırıp ortasını havuz yapın. Hazırladığınız mayalı harcı içine döküp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Aynı kaba hafif zeytin yağı döküp hamuru içine koyun üzerini kapatıp 1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. 1 bezeyi unlanmış tezgaha koyun ve merdane yardımı ile açın tabanına çok az domates sos sürün üzerine 2 dilim sucuk arasına kaşar yerleştirip koyun ve hamuru top olacak şekilde kapatın. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin.  Bir kaseye baharatları koyup karıştırın, ayrı bir kaseye de zeytinyağı koyun. Hamurların üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürdükten sonra baharatları serpiştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Reklam
Arda'nın Mutfağı Pizza Topları Tarifi Pizza Topları Nasıl Yapılır? Reviewed by Kadin Moda Magazin on 1/03/2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger - RSS - sitemap - ping
Blogger tarafından desteklenmektedir.