Nursel'in Mutfağı Etli Mantı

Reklam


Nursel'in mutfağı yemek programında yapılan Etli Mantı tarifini ekranlarda izelendikten hemen sonra, blogumuzda paylaşıyoruz.

Etli Mantı Tarifi

Etli Mantı Malzemeleri:
3 litre su
2 su bardağı un
5 su bardağı toz şeker
1 kilo kestane
1 çay bardağı pekmez
1 çay kaşığı tuz
1 adet kesme şeker


Etli Mantı Hazırlanışı:
Kestaneleri çizip sonrasında tuz ve kesme şekerde koyarak haşlayın. Haşlandıktan sonra soğutun, soğuduktan sonrada kabuklarından çıkarın.
Suyu tencereye koyup üzerine unu ekleyip ocakta karıştırarak kavurun. Kavurduktan sonra toz şekeri ekleyip göz göz olana kadar pişirin. Kestanelerden bir kaç tane ayırıp kalanını içine ekleyin. Onlarda biraz piştikten sonra pekmezi ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra sunum kabına alıp üzerine ayırdığınız kestaneleri koyarak servis edin.

Bu harika Etli Mantı Tarifi‘ni ekranlarda paylaşan Nurselin Mutfağı yemek tarifi programına emeği geçenlere teşekkürler.

Reklam
Nursel'in Mutfağı Etli Mantı Reviewed by Kadin Moda Magazin on 2/09/2016 Rating: 5

1 yorum:

anne güncesi dedi ki...

nefis görünüyor...nurselin bütün tarifleri güzel

Powered By Blogger - RSS - sitemap - ping
Blogger tarafından desteklenmektedir.