Nursel'in Mutfağı Patates Çanağında Omlet Tarifi, Patates Çanağında Omlet Nasıl Yapılır?
Patates Çanağında Omlet Tarifi
Malzemeleri:
4 adet patates
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet kırmızı biber
5 adet yeşil biber
Bir tutam maydanoz
100 gram beyaz peynir
3 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
Yarım paket krema
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
KALIBI YAĞLAMAK İÇİN:
Tereyağ
Hazırlanışı:
Rendelenip suyu sıkılan patateslere un, tuz ve zeytinyağı eklenip karıştırılır. Muffin kalıbı tereyağla yağlanır. Patatesli harç ortası boşluk kalacak şekilde kalıplara yerleştirilerek 180 dereceye ayarlanmış fırına verilir. yemeklik doğranan soğanlar sıvıyağ dökülmüş tavada çevrilir. İçine ince doğranmış biberler eklenip kavurmaya devam edilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
İç harcı için, derin bir kapta yumurtalar çırpılır. İçine krema,ezilmiş peynir ve ince kıyılmış maydanoz, kimyon, karabiber, pul biber, tuz eklenir ve karıştırılır. Üzerine soğanlı harç ilave edilir. Fırından çıkarılan patates çanaklarının içleri bu harçla doldurulup yumurtalar pişene kadar tekrar fırına verilir
Nursel'in Mutfağı Patates Çanağında Omlet Tarifi, Patates Çanağında Omlet Nasıl Yapılır?
Reviewed by Kadin Moda Magazin
on
12/29/2015
Rating:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder