Ardanın Mutfağı Kuru Bamya Çorbası Tarifi, Kuru Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?
Bugün ardanın mutfağında kuru bamya çorbası tarifini izledik.
Kuru Bamya Çorbası Tarifi
Malzemeleri:
100 gr kuru bamya
1 adet limon
1 litre su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram dana kuşbaşı – küçük doğranmış
2 su bardağı sıcak su
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak – ezilmiş
Tuz
Karabiber
Pulbiber
6 su bardağı su
2 limon suyu
Hazırlanışı:
Bir tencereye suyu koyun içine ipli halde bamyaları ekleyin. Bir limonu 4’e bölün ve tencereye koyun 15- 20 dakika kadar haşlayın. Bamyalar haşlanınca suyunu süzün, iplerinden çıkartın ve kenara alın.
Bir tencereye zeytinyağını koyun ısıtın ve ardından etleri ekleyip kavurun ve üzerine sıcak su ilave edip etleri tamamen pişirin.
Etler tamamen pişince üzerine tereyağını koyun, soğanı ilave edip kavurun, ardından salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin sarımsak ve baharatları ekleyip ardından su ve limon suyunu ekleyin son olarak da iplerinden çıkarttığınız bamyaları ekleyip 30 dakika kısık ateşte pişirin.
ardanın mutfağı, kuru bamya çorbası tarifi, ardanın mutfağı kuru bamya çorbası nasıl yapılır, kuru bamya çorbası malzemeleri, ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağı 30 ocak 2016 cumartesi tarifleri, ardanın mutfağı kuru bamya çorbası yapılışı, arrdanın mutfağı kuru bamya çorbası nasıl pişirilir,
Ardanın Mutfağı Kuru Bamya Çorbası Tarifi, Kuru Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?
Reviewed by Kadin Moda Magazin
on
1/30/2016
Rating:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder