Arda'nın Mutfağı Tirit Kebabı Tarifi, Tirit Kebabı Nasıl Yapılır?

Reklam

Bugün arda2nın mutfağında tirit kebabı tarifini izledik.

Tirit Kebabı Tarifi

Malzemeleri:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr kontrfile et – ince uzun şeritler halinde kesilmiş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet kırmızı soğan – piyazlık doğranmış
Sumak
2 su bardağı et suyu
Tuz
2 adet tırnak pide
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
1 su bardağı süzme yoğurt
½ bağ maydanoz
1 yemek kaşığı sumak
1 adet yeşilbiber
1 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
Hazırlanışı:
bir tavada tereyağını eritin, tırnak pideleri bütün halde tavada çevirin, ardından pideleri dilimleyerek servis tabağına alın .
Tavayı ocağa alıp ısıtın, zeytin yağı ekleyin ve ardından ince ince dilimlemiş etleri ekleyip soteleyin, kimyon ilave edin ve et suyunu yavaş yavaş yedire yedire etleri pişirin.
Etler pişerken soğanı piyazlık doğrayın, üzerine tuz ve sumak döküp iyice ovun ve kenara alın.
Birleştirmek için; Servis tabağına tereyağlı tırnak pideyi koyun üzerine bir miktar et suyu gezdirin, ardından üzerine kat kat olacak şekilde önce sumaklı soğan serpin, ardından yoğurt, etler, maydanoz, sumak serpin ve son olarak da üzerine kızgın tereyağı gezdirip domates ve biberle süsleyin ve servis edin.



Reklam
Arda'nın Mutfağı Tirit Kebabı Tarifi, Tirit Kebabı Nasıl Yapılır? Reviewed by Kadin Moda Magazin on 1/30/2016 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger - RSS - sitemap - ping
Blogger tarafından desteklenmektedir.