Nursel'in Mutfağı Yazma Çörek Tarifi Yazma Çörek Nasıl Yapılır?
Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Yazma Çörek tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz
Yazma Çörek Tarifi
Yazma Çörek Malzemeleri:
5 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Yazma Çörek Hazırlanışı:
İlk olarak mayayı şeker ile birlikte biraz ıslatın. Islatılan mayayı, un ve ılık suyu bir kaba koyup yoğurmaya başlayın. Yoğrulan hamuru bezeleyin. Bezelediğiniz hamurları baklava hamuru gibi ince ince açın. Bu sırada ceviz içlerini rondo dan geçirerek küçültün. Açtığınız hamurları yağlayıp, her iki katta bir cevizleri serperek üst üste koyun. Üst üste koyarak 10 kat yapın ve mektup zarfı şeklinde kapatın. Üzerine sürmek için yoğurdun içine 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak karıştırın. En üstüne yoğurt ve sıvıyağlı karışımı sürün. Tepsiyi de yağladıktan sonra hamuru tepsiye koyun. Elinizle hamuru biraz daha büyüttükten sonra 185 derecede pişirin.
Nursel'in Mutfağı Yazma Çörek Tarifi Yazma Çörek Nasıl Yapılır?
Reviewed by Kadin Moda Magazin
on
1/20/2016
Rating:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder